Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Naast hoortoestellen is het mogelijk om extra accessoires te gebruiken. Denk hierbij aan een draadloze hoofdtelefoon voor het horen van de televisie of aan een speciale wekker voor slechthorenden. Daarnaast kan ook de werking van een hoortoestel zelf worden uitgebreid met extra functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om draadloos te telefoneren!

Tv- hulpmiddelen

Om het geluid van de tv goed te kunnen horen en verstaan zijn er verschillende draadloze oplossingen. Het voordeel van een tv-systeem is dat je het geluid van de tv direct in het oor ontvangt en geen last hebt van omgevingsgeluiden. Daarnaast heb je geen last van slechte akoestiek van de kamer en de afstand tot de tv. Er zijn verschillende tv-systemen.
In onze demohoek kunt u deze producten ook komen uitproberen!

Ringleiding

Een ringleidingsysteem bestaat uit een versterker en een elektriciteitsdraad, de eigenlijke ringleiding. Als u uw hoortoestel op de ringleidingstand (ook wel T-stand genoemd) zet, kunt u de televisie, radio en/of telefoon via de ringleiding horen.
In onze demohoek kunt u ringleiding ook komen uitproberen!

Draadloze hoofdtelefoons

Draadloze hoofdtelefoons hebben het voordeel dat het geluid (meestal) stereo is en ze zijn ook bruikbaar voor mensen zonder hoortoestel. Ze zijn verkrijgbaar met een InfraRood-signaal of met een FM-signaal. Het FM-signaal kan door muren heen kan gaan, terwijl u bij IR recht tegenover het zendgedeelte moet blijven zitten. Met FM kunt u dus ook in de keuken het geluid van de radio of televisie ontvangen.
In onze demohoek kunt u deze producten ook komen uitproberen!

Streamers

Voor draadloze overdracht van audiosignaal naar het hoortoestel zijn er streamers. Met behulp van een streamer kunt u het geluid van uw televisie maar ook van uw telefoon of audioapparatuur direct op uw hoortoestellen ontvangen. Vaak is dit te combineren met het bedienen van uw hoortoestel zodat u het volume of een programma kunt aanpassen. Let op: een streamer is vaak merkgebonden!

Telefoneren

Wanneer het telefoneren moeite kost, kan een aangepaste telefoon met extra versterking een oplossing zijn. Dit betreft zowel telefoons met snoer als DECT-telefoons en ook GSM-telefoons. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën is het ook mogelijk om het geluid direct via het hoortoestel te horen. Dat kan met een speciale telefoon maar ook met de hiervoor genoemde streamers.
In onze demohoek kunt u deze producten ook komen uitproberen!

Microfoonsystemen

Indien u problemen heeft met het verstaan in lawaai, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een vergadering dan is een microfoon-systeem iets voor u. Zo’n systeem bestaat uit een ontvanger bij het hoortoestel in combinatie met een of meerdere microfoons in de hand of op tafel.

Solo-apparatuur

Solo-apparatuur werkt net als het hierboven beschreven microfoonsysteem maar is vaak uitgebreider en wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven en op scholen. Solo-apparatuur wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wek- en waarschuwingssystemen

Geluiden kunnen ons waarschuwen: u moet opstaan, de bel of telefoon gaat, of misschien gaat er een alarm af. Als u de geluiden niet goed hoort, dan kunnen die geluiden eenvoudig vervangen worden door lichtflitsen of trillingen. In ons assortiment hebben we onder andere wekkers voor thuis en op reis, deurbelzenders, alarmzenders, babyfoons, brandmelders en draagbare trilontvangers.
Onder bepaalde voorwaarden wordt een wek- en waarschuwingssysteem vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben een demo-opstelling in onze winkel, zodat u kunt zien en voelen hoe dit werkt.

App

Bij sommige hoortoestellen of accessoires kunt zelfs gewoon een app op uw smartphone gebruiken! Met deze App kunt u dan het volume wijzigen, programma’s bedienen, mobiel telefoneren, en meer. We bekijken graag met u wat voor uw situatie geschikt is.

Vergoeding

Voor verschillende producten zijn onder bepaalde voorwaarden vergoedingen mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!