Hoortoestellen

Hoortoestellen

De juiste keuze voor uw oren

Geen mens is hetzelfde. Zo ook het gehoorverlies dat we door natuurlijke slijtage of beschadiging oplopen. Medisch gezien is daar weinig aan te doen, maar de moderne techniek kan ons daarbij helpen. Een hoortoestel kan uw gehoorvermindering vaak voor een belangrijk deel compenseren.
Bessems Hoortechniek voert daarom een zeer gevarieerd assortiment hoortoestellen om voor elk type gehoorverlies een passende oplossing te bieden.

Wij leveren uitsluitend hoortoestellen van gerenommeerde topmerken, in-het-oor, achter-het-oor, open-aanpassingen, ook de allerkleinste!
 Wij houden rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeuren en zijn de meeste hoortoestellen in diverse kleuren en modellen te verkrijgen. Doordat het assortiment zo breed is, is er voor elk individu een juiste hooroplossing te vinden.

Hoortoestellen zijn er in diverse uitvoeringen, afhankelijk van merk en type. Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende uitvoeringen. Voor specifieke informatie kunt u onderaan de pagina op het logo van een van onze merken klikken. U wordt dan doorgestuurd naar de website van de desbetreffende leverancier.

Achter-Het-Oor

Achter-Het-Oor (AHO) is de meest bekende en gebruikte uitvoering als men praat over een hoortoestel. Ze zitten, zoals de naam al zegt, achter het oor. De overdracht van het geluid naar de gehoorgang en verder kan op een aantal manieren plaatsvinden:

  1. Door middel van een oorstukje
  2. Door middel van een (open-)aanpassing met dunne holle slang
  3. Door middel van een (open-)aanpassing met luidspreker in de gehoorgang

De verschillende overdrachtsvormen hebben vaak te maken met de benodigde versterking om het gehoorverlies voldoende te kunnen compenseren, maar hebben ook ieder een bepaalde mate van behendigheid nodig om het op de juiste manier te kunnen plaatsen.

De open-aanpassing geeft de gebruiker een prettiger draagcomfort, doordat het oor niet volledig opgevuld en afgesloten wordt en dus opener blijft.

De open-aanpassing met luidspreker wordt meestal als prettigst ervaren. Het geluid wordt pas in de gehoorgang opgewekt, vlak voor het trommelvlies. Dit geeft een natuurgetrouwer geluid. Bijkomend voordeel is, dat het toestel achter het oor kleiner wordt omdat de luidspreker hier niet meer in het kastje is geplaatst maar in de gehoorgang.

In-Het-Oor

In-Het-Oor (IHO) hoortoestellen worden in de gehoorgang gedragen. Ook hier geldt dus weer dat de luidspreker zich dicht bij het trommelvlies bevindt, net als de open-aanpassing met luidspreker. Cosmetisch is dit vaak de meest onvindbare hooroplossing.
IHO-hoortoestellen kunnen wel gevoeliger zijn voor vocht en oorsmeer, doordat de techniek/elektronica zich volledig in de gehoorgang bevindt. Het gebruik van een droogsysteem is dan ook altijd het advies. Verder kan het batterijverbruik in sommige gevallen hoger zijn. De batterij is namelijk kleiner omdat hij samen met de techniek in de gehoorgang moet worden geplaatst. Ook is de gehoorgang grotendeels afgesloten wat weer vaak als onprettig wordt ervaren.