Cochleair Implantaat

Wat als zelfs de zwaarste hoortoestellen niet meer voldoende helpen om te kunnen horen en verstaan? Voor ernstige slechthorendheid zijn er andere hooroplossingen beschikbaar. 
De firma Cochlear en een selecte eerste groep van 16 HoorProfs audiciens, waaronder Bessems Hoortechniek, hebben een samenwerking opgestart op dit vlak.

Wij zijn er dan ook erg trots op dat wij ons als eerste audicien in Limburg Cochlear Expertise- en Adviescentrum mogen noemen.

Het doel is om neutrale voorlichting en informatie te bieden over cochleaire implantaten, afgekort als CI, als zelfs de zwaarste hoortoestellen onvoldoende verbetering bieden voor het spraakverstaan. Deze selecte groep audiciens zijn getraind op het gebied van indicatie voor CI. Zo hebben wij de informatiematerialen in huis om u passend van informatie te voorzien en handvatten te geven over waar u hiervoor terecht kunt.

Bessems Hoortechniek staat al jaren bekend om hun expertise op vlak van advies en aanpassing van hoortoestellen. Door de samenwerking met Cochlear weten wij onze kennis ook uit te breiden naar een bredere waaier van mogelijkheden zoals advies en doorverwijzing op het vlak van implanteerbare hooroplossingen.

CI gebruikers kunnen bij ons vanaf nu ook terecht voor de aanschaf van hoorhulpmiddelen, zoals draadloze accessoires en solo-apparatuur.

Hieronder staan een aantal nuttige weblinks en filmpjes mocht u meer geïnteresseerd zijn.

Op de website www.horen-met-ci.nl kunt u meer algemene informatie lezen over een CI. 
Deze website is ontwikkeld door een jongeman die een CI draagt. Alle informatie die hij heeft verzameld tijdens zijn CI-traject, maar ook achteraf, heeft hij overzichtelijk gegroepeerd op deze website. Op deze website zijn tevens leerzame filmpjes te bekijken (onderaan de tekst), waaronder:

Op de website van Cochlear kunt u informatie vinden over onder andere:

Op het YouTube-kanaal van Cochlear zijn vele informatieve video’s en instructievideos’s te bekijken: